KATTERNA!

HONOR  HANE

HONOR!

 
 

        

 
IDP*House of Fame Lady Classic, "Alice"

Alice föddes 2006-02-07 i Hedemora. Hon är farmor till Stacy.

Alice är en damig katt, en riktig lady. Har en stolt utstrålning och en attityd som verkligen gör att man känner sig hedrad när hon nedlåter sig att bli klappad. Allt gos sker på hennes premisser, vilket i och för sig är rätt ofta, särskilt kvällstid. Hon är alltid väldigt närvarande, följer med överallt och är mycket social.

Alice är också mycket lugn i sin framtoning, hetsar inte upp sig i onödan. Orädd. Hon är tålig och mycket hanterbar exempelvis hos veterinären (och aldrig ett ljud i bilen på vägen dit). Alice är klok och ger ett intryck av att förstå det mesta man säger till henne. Smart och läraktig, när hon vill förstås. Vill hon gå ut i rastgården och fönstret (= vägen ut dit) är stängt kan hon komma och hämta en människa som kan öppna, detsamma gäller vid matdags. Och hon lystrar till sitt namn.

Bland det bästa Alice vet är att vara ute, det kan vara i rastgården, promenader till skogs eller på öar i skärgården, bara det är ute i friska luften!

Det som utmärker Alice mest utseendemässigt, är hennes fina pälskvalitet och vackra färg. Pälsen kräver minimal skötsel men borsting är också något som Alice uppskattar starkt.

Mer bilder på Alice kommer inom kort här!

 


S*Kins Nastasia, "Stacy"

Stacy föddes 2010-02-20 i Bromma, hos S*Kins. Och hon är en F4 vilket betyder att det endast finns 4 generationer registrerade katter bakåt i hennes stamtavla. Det innebär att hon kommer föra "nytt blod" till genpoolen, om hon får bra på sina hälsotester och blir vår nya avelshona.

Stacy är verkligen en snäll och mild ”liten” missa!! Hon är oerhört mjuk till sättet och har aldrig en klo ute vid lek.

Mycket uppmärksamhetskrävande är detta charmtroll till katt. Väldigt kelig och kärleksfull, tittar på en med en blick som tycks säga, ”jag älskar dig”. Mjölktramp på magar som ligger under prassliga duntäcken är bland det bästa som finns. Och hon kommer flera gånger per natt upp till sängs som för att kontrollera att vi är kvar, och för att mjölktrampa lite mer förstås.

Stacy är ett mycket sällskapligt matvrak. Mat är väldigt populärt. Vid lek går det ganska lugnt till, förutom när favoritvippan kommer fram, den jagas ihärdigt. Och, vid lek utomhus går inte en mygga säker.

Vad gäller utseendet har Stacy en oerhört speciell färg. Det verkar nämligen som hon är både röd OCH cremé samtidigt. Det ska bli fantastiskt spännande att följa hennes utveckling och vi hoppas mycket på henne som avelshona, att ta över efter farmor Alice.

Stacys fotoalbum! :-)

 

 

 

 

 

 

 Testresultat:
HD: normal + normal (070207)
HCM: u.a (
070219, 080227, 090310)
HCM DNA-test: N/N (071004)

Läs mer om HD (Höfledsdysplasi), HCM (Hypertrofisk kardiomyopati) och om dess hälsoprogram under hälsa.

Alices stamtavla innehåller 20,6% kloner och 59,9% top 5. Fullständig inavelsgrad: 8,99%.

 


Testresultat:
HD: ska testas
HCM: ska testas
HCM DNA-test: N/N genom föräldrar

Läs mer om HD (Höfledsdysplasi), HCM (Hypertrofisk kardiomyopati) och om dess hälsoprogram under hälsa.

Stacys stamtavla innehåller 16,0% kloner och 42,4% top 5. Fullständig inavelsgrad: 3,49%.